tannlege

Akutte smerter i tenner og tannkjøtt

Akutte smerter i tenner og tannkjøtt

editorial

Hvis du har store smerter i tenner eller tannkjøtt, da er det ikke alltid en løsning å vente. Men hva gjør du hvis du plutselig står med akutt tannverk og ikke kan vente til etter helgen, neste dag eller neste ledige tid hos din vanlige tannlege?

Akutt tid hos tannlegen

Alle som har prøv å ha tannverk vet hvor smertefult det kan være. Det er ofte en smerte som er konstant og vanskelig å lindre, og derfor er det vanskelig å utholde sterke smerter i tennene spesielt lenge. Samtidig kan tannverk gi hodepine, og i verste tilfeller kan man også få følelse av feber og generell sykdom.

Derfor er det selvfølgelig ikke alltid mulig å vente lenge før du får en tid hos tannlegen. Det kan for eksempel være at du får sterke smerter sent på ettermiddagen, helgen eller i en ferie, og du ikke kan holde ut å ha smerter 1, 2 eller flere dager. Da finnes det heldigvis en såkalt akutt tannlegevakt i Trondheim som du kan bruke.

Når kan det bli nødvendig med akutt tannlege?

Tannlegevakten er der for å håndtere de akutte problemer, og derfor bør det for eksempel ikke brukes til litt tannverk som du har hatt gjennom noen dager. I disse tilfeller kan du vente til du har tid hos din vanlige tannlege, fordi situasjonen ikke er akutt.

Får du plutselig sterke smerter eller smerter som blir verre og verre, da kan det være behov for akutt tannlegevakt. Dette anbefales å bruke av to årsaker. Først og fremst for å kunne lindre smertene slik at du får mindre vondt, og samtidig for å få undersøkt om det er snakk om et akutt problem som må behandles her og nå. 

Så står du med akutte smerter i tenner eller munn, så kontakt en akutt tannlegevakt og få hjelp.