lån

De viktigste begrepene når det kommer til lån på nettet

De viktigste begrepene når det kommer til lån på nettet

editorial

Det er mange begreper å holde styr på når man utforsker- og vil lære mer om hvordan lån fungerer på nettet. Her skal vi se litt nærmere på tre av dem som du ofte vil støte på, og forklare hva de egentlig betyr. 

Sammenligning av lån

Mange tjenester som https://swiftbanker.no/ nevner sammenligning av lån, og det handler rett og slett om å sikre at man har den oversikten man bør ha for eventuelt å velge. Det er nemlig sånn at det finnes et hav av ulike lånetjenester og tilbud på nettet, og det kan være vanskelig å vite hva som passer til ens behov og ønsker – hvilke vilkår som gjelder for de ulike lånene og hvordan de forskjellige fungerer.

Når man finner en side der man kan sammenligne, kan man se hva som gjelder for de forskjellige lånene og danne seg et overblikk. Da er det enklere å se hva de ulike lånene går ut på, og hvilke betingelser og vilkår som skal oppfylles – i tillegg til låneeksempler som viser hva de ulike lånene koster. 

lån

Lån uten sikkerhet 

Et annet essensielt begrep handler om lån uten sikkerhet. Det er noe som man ofte ser når det kommer til lån på nettet, og det handler rett og slett om lån der banken eller lånestedet ikke krever sikkerhet for den summen man vil låne. Det er altså ikke din sikkerhet det er snakk om, men bankens. Sikkerhet er nemlig et tiltak for at banken kan sikre seg å få igjen pengene sine, men når det er lån uten sikkerhet skal du ikke stille sikkerhet for lånebeløpet. 

Refinansiering 

Refinansiering er også noe som blir mer og mer utbredt. Det betyr rett og slett at man samler flere små lån og gjeldsposter i èt større lån – og dermed kan få en mer oversiktlig måte å håndtere lånet på.