hårtap

Det finnes flere former for hårtap

Det finnes flere former for hårtap

Uvanlige former for hårtap

Hårtap er noe vi alle er ganske kjent med. Vi ser det i det virkelige liv ganske ofte, noen ganger hver dag. Det er en veldig vanlig medisinsk tilstand som rammer millioner av mennesker rundt om i verden. Det er vanligvis assosiert med menn, men noen få kvinner opplever milde former for det også. Hårtap er ikke noe som noen gleder seg til. Når du kombinerer det og hvor vanlig det er, får du hele sektorer i økonomien fokusert på catering til de millionene som ønsker å gjøre noe med håravfallet.

Hårtap kommer i mange former og intensiteter. Hver sak har sitt eget unike sett med årsaker og derfor optimale løsninger. Ingen slepesaker er helt identiske. På grunn av dette er det en utfordring for forskere å finne et spesifikt sett med faktorer som påvirker sannsynligheten for håravfall. Foreløpig fokuserer de fleste av hårtapbransjen ganske enkelt på å håndtere ettersmakene i stedet for forebyggende tiltak.

Lapper i hodebunnen

En av de mer uvanlige formene for hårtap er lappeteppet hodebunnen. Det er her håravfall oppstår sporadisk i hele hodebunnen. I normale tilfeller av håravfall går hårdekningen systematisk tapt fra toppen av pannen sakte mot ryggen over tid. Med flekker faller håret bare tilfeldig på visse steder og gir et veldig merkelig utseende når du går utenfor. Dette er den typen hårtap folk virkelig gruer seg til å ha.

Løsningene på denne typen hårtap er relativt drastiske. Det minst drastiske er å faktisk barbere av seg resten av håret slik at personen kan ha på seg en full parykk i stedet og se normal ut. Den enda mer radikale løsningen vil være å gjennomgå hårerstatningsterapi. Det er her du kan gå til et spesielt anlegg for flere økter som er designet for å stimulere hårsekkene i hodebunnen på nytt. Dette er den mer permanente løsningen, men er også dyrere, så den endelige avgjørelsen vil være i pasientens hender.