Ortopedisk verksted

Fothelse er viktig

Fothelse er viktig

editorial

Det er mange ting man kan gjøre for å få bedre fothelse, men mange er ikke klar over hva det egentlig innebærer og hvordan man skal gå frem for å få best mulig hjelp. Det skal vi se litt nærmere på her. 

Hvor mye belaster du egentlig føttene dine?

Det er sånn at de fleste faktisk ikke er klar over hvor mye belastning føttene får i løpet av en dag. Dette gjelder kanskje spesielt hvis du har en jobb der du står eller beveger deg mye. Da er all vekten din faktisk på føttene dine, og det du støtter dem med – er de skoene du velger å gå med.

Da er ikke ting som høye hæler nødvendigvis den beste løsningen hvis man vil ta vare på føttene og gi dem mest mulig støtte. Det kan være at man skal tenke på fothelse fremfor estetikk noen ganger, hvis man vil ta vare på føttene – og i forlengelse kroppen. Man kan også få god profesjonell hjelp til dette. 

Ortopedisk verksted

Få profesjonell hjelp

Fothelse handler som sagt ikke bare om å gi føttene mer oppmerksomhet, og stelle tånegler og hard hud. Det handler også om hvordan du håndterer belastningen føttene dine utsetter for. Her kan det være en fordel å kontakte et ortopedisk verktøy som kan utarbeide hjelpemidler som gjør det litt lettere. Ortopedisk verksted kan hjelpe deg med dine behov. 

Man kan for eksempel få laget en spesialtilpasset innleggssåle til skoene, så man er sikker på at man får akkurat den støtten man trenger. Dermed kan man gjøre flere par sko om til gode og spesialtilpasset sko, som er tilpasset dine individuelle behov. Det kan være mange ting som avgjør dette, men det er lurt å avklare med en profesjonell ortoped, og ikke bare en fotpleier. Selv om dette også er en del av å passe på og ta vare på føttene.