firmatur

Fra kollegaer til venner

Fra kollegaer til venner

Hvorfor en firmatur er bedre enn reisekuponger

Jobbmarkedet blir mer konkurransedyktig enn noen gang. Men noen steder har rollene snudd seg. Vanligvis er det arbeiderne som måtte bekymre seg for å bli kalt tilbake til et intervju. Nå for tiden står mange steder overfor det motsatte problemet der mangel på nye arbeidere gjør at selskaper må konkurrere heftig om arbeidere. Dette har blitt et stadig vanligere fenomen. En av måtene bedrifter prøver å forbli attraktive for arbeidere har vært å være vertskap for firmaturer.

I utgangspunktet er firmaturer der selskapet tar sine arbeidere, og noen ganger deres familier, til et sted som alt betales av selskapet. Det kan være alt fra en hyggelig piknik-utflukt for en dag eller cruise til et sted som er fancy og eksotisk. Uansett er formålet med firmatur å vise takknemlighet overfor de ansatte for alt de har gjort. Et annet formål er å fremme en større følelse av forståelse og samhold blant de ansatte.

Det er en forskjell

Den viktigste motstanden fra noen mennesker mot firmaturer er at ingen får bestemme hvor de skal gå. Mange foretrekker å bare få en slags bilag der de kan ta familiene med på en tur etter eget valg. Men en ting som må huskes er at firmaturer ikke bare er for å vise takknemlighet for de ansatte. Det er også en måte å øke tilliten blant de ansatte på. Dette kan ikke oppnås ved bare å gi alle reisekuponger.

Reise bilag er veldig hyggelig, for å være sikker. Men det ville bare oppnå ett av de to målene. På lang sikt vil høyere nivåer av ansattes samhold gjøre mye mer for å sikre overlevelse og konkurranseevne for selskapet enn å bare gi ut kortsiktige belønninger. Dette er grunnen til at så mange selskaper insisterer på at det blir en firmatur i stedet for reisekuponger. Og på sikt vil de ansatte takke dem for det.