nettverkskabel

Nettverkskabler for dine behov

Nettverkskabler for dine behov

Vil du ha en kablet forbindelse til ditt internett, da må du ha et nettverkskabel. Og her finnes det forskjellige muligheter å velge mellom avhengig av dine ønsker og behov. Først og fremst kan du selvfølgelig velge mellom forskjellige lengder, sånn at det passer til det formålet kabelen skal brukes til. Men det er også viktig at du velger riktig type nettverkskabel. Helt grunnleggende finnes det nemlig forskjellige typer som forteller noe om den maksimale hastigheten og den båndbredden som kabelen kan føre.

Og hva betyr det da egentlig for deg? Det betyr at hvis du for eksempel har et raskt internett, da svekker du hastigheten ved å velge en kabel som ikke kan føre denne hastigheten. Derfor er det viktig at du velger en kabel som passer for det internettet du har. En av de populære typer av nettverkskabel er Cat 6. Denne kan føre en maksimal hastighet på 10 Gbps og har en båndbredde på 500 MHz. Grunnen til at akkurat denne typen er veldig populær, er at dette er noe som dekker langt de fleste behov, men som likevel forblir en veldig budsjettvennlig løsning.

Du kan velge ulike utgaver av en Cat 6 nettverkskabel, for eksempel forskjellige lengder og en skjermet eller uskjermet utgave. Og så finnes det altså andre typer kabler – både raskere og saktere. Med en Cat 6 kabel kan du få raskt, sikkert og stabilt internett til din PC, TV eller lignende. Da er du sikker på at ingen kan få adgang til ditt nettverk uten å ha adgang til kabelen, og du får en mye mer stabil og rask forbindelse. Det er optimalt for deg som har høye krav til din sikkerhet eller hastighet når du jobber på din pc, eller hvis du ønsker å streame film og serier på din tv i høy kvalitet uten forstyrrelser.