vekkerklokke

Skal barna lære seg å stå opp selv?

Skal barna lære seg å stå opp selv?

Skal barna lære seg å stå opp selv? Da kan en vekkeklokke være en måte å komme i gang på.

Når barna begynner å bli ungdommer er det viktig at de begynner å få erfaring med å ta ansvar for sin egen rutine om morgenen. Det er selvsagt kanskje aller mest hyggelig å vekke dem om morgenene hele tiden mens de bor hjemme, men det er likevel en god ting for dem å begynne å få erfaring med å komme opp om morgenen selv.

Det gjør at de føler seg mer rustet til å flytte hjemmefra for å gå på universitetet fordi de føler at det å ta ansvar for sin egen morgenrutine går bra. Men å la mobilen være vekkeklokke er ikke noe forskningen synes er en særlig god idé, så mens man allerede jobber med vaner kan det være smart å se på hvordan man kan begynne vanen om morgenen med noe annet enn mobilen.

Bruk en vekkeklokke i stedet for alarmen på mobilen

Det føles så praktisk å bruke mobilen som alarm når man skal stå opp om morgenen, men sannheten er at det absolutt ikke er den beste løsningen. Det sier all forskning innenfor søvn og gode rutiner innenfor søvn. Vi kjøpte vekkeklokker til ungene våre på https://www.coolpriser.no/shop/frontpage.html og de får først mobilene sine etter at vi har spist frokost.

Vi vil at de skal lære gode vaner med telefonen sin og det å ha mobilen som det siste man ser før man sovner og det første man ser om morgenen er absolutt ikke gode løsninger å lære barna. Man får bedre søvn og bedre prestasjon hvis man klarer å holde seg fra mobilen og når man skal på universitetet og jobb er det viktig å tenke på hvordan man kan støtte nettopp god søvn og prestasjon og ikke gjøre dem dårligere.