ups

Bruk riktig emballasje på pakker til utlandet

Bruk riktig emballasje på pakker til utlandet

Hvis du planlegger å flytte til utlandet er det mye som må klargjøres. Mange unge velger å studere i utlandet for å få med seg en verdifull livserfaring. Noen familier velger å bosette seg et år i utlandet for å få et avbrekk fra tidsklemmen som de gjerne har i Norge. 

Dersom du skal flytte til utlandet kan det lønne seg å sende noe av flyttelasset ned i en container eller i esker ved bruk av trygge fraktmetoder. UPS er et av selskapene som kan bidra til at flyttelasset ditt blir fraktet sikkert og trygt til ditt nye hjemland. Dette er en praktisk løsning som fungerer om du skal sende både store og små pakker.

De fleste som bor i utlandet blir positivt overrasket om de får en pakke tilsendt fra Norge. Ved å benytte sikre fraktmetoder kan pakker sendes ned i god tid før julehøytiden eller bursdagsfeiringen starter. Mange foreldre og besteforeldre synes det er koselig å sende pakker til barn og barnebarn som bor i utlandet.

Klargjør forsendelsen til utlandet

Dersom du skal sende store eller små pakker til utlandet er det viktig at du bruker en solid emballasje. Hvis du skal sende en container eller en pall bør du forhøre deg med fraktselskapet om hvordan du skal gjøre dette riktig. Det kan også lønne seg å sammenligne priser og leveringstid hos de mange fraktselskapene på nett. 

For at pakkens innhold ikke skal bli ødelagt under frakten er det viktig at du bruker riktig emballasje. Det anbefales derfor at du pakker inn innholdet slik at det ikke kan beveges i emballasjen. Dette gjøres ved å bruke bølgepapp, bobleplast eller andre egnede materialer rundt innholdet. 

Før du sender en pakke til utlandet bør du undersøke hvilke restriksjoner mottakerlandet har i forbindelse med toll og avgifter. Du bør også sjekke hvilke retningslinjer som gjelder for import og eksport.